Bed and Breakfast in Le Marche (Marken, naast Toscane en Umbrie) Italie

zaterdag, augustus 11, 2007

Hete dagen

Terwijl Londen overstroomde en ook in Nederland veel kampeerplannen in het water vielen, vielen hier in ItaliŽ de mussen van het dak. Het is dit jaar wel heel oneerlijk verdeeld met het weer en ItaliŽ trekt zeker aan het warmste eind. Voorlichtingsspotjes op de Italiaanse televisie gaven tips hoe je het beste de hitte kon overleven, de zee voelde als warme thee en de doorgaands zo strenge Carabinieri (overigens nog wel strak in het bezwete pak) reageerde buitengewoon mild op toeristen die verkoeling zochten in beroemde fonteinen.

Hier in Casa Fontana hebben we ons er goed doorheen geslagen. De gasten wisten wat het alternatief thuis was, dus zelfs 40 graden was geen reden tot klagen. Zij hebben tenminste een zomer gehadÖen hoe! De tuin had meer te klagen. Bittere komkommers, bruine tomatenplanten, een geel grasveldje en vroegtijdig gesneuvelde bloemenpracht. Overigens hebben de buurtplanten het niet veel makkelijker, dus het ligt gelukkig niet aan onze onervaren Hollandse frisgroene vingers. Vooral de fruitoogst heeft erg te lijden gehad, wat betekent dat de voorraad huisgemaakte jam ernstig is geslonken en dat we de bermen en de velden in moeten trekken om wilde vijgenbomen en bramenstruiken leeg te roven.

We kijken dan ook uit naar de overvloedige herfstnatuur met de vochtige geuren, de wijnoogst, de olijvenoogst, bomen vol kakiís, late vijgen, appels en peren, kisten vol walnoten en manden vol paddestoelen. Gelukkig hebben we dit najaar weer twee Puur ItaliŽ weken gepland, dus kunnen we ons weer volledig onderdompelen in al deze pure genoegens. Kijk voor meer informatie over de weekarrangementen op onze nieuwe website www.puuritalie.nl.

Voorlopig genieten we, nu het weer ietsje frisser is geworden, nog bijna twee maanden volop van de zomerse genoegens, zoals een duik in de zee, een siŽsta in de hangmat en een fris wijntje aan het begin van de avond als de zon zijn kracht wat verliest. We hopen dat jullie ook daar in het natte Noorden nog dit soort zomerse momenten mogen meemaken!

Groetjes, Iris & HP

PS: We hebben weer een Italiaanse topwijn naar Nederland gehaald. Deze keer een heerlijke zomerwijn uit Umbrie. De Grechetto Castello Magione 2005 voor maar EUR 39,- per doos van zes flessen. Gegarandeerd een zomers momentje! Ga naar www.ilvino.nl

2 Reacties:

At 10:00 PM, Anonymous Anoniem schreef...

de nieuwe wijn is overheerlijk!!

Anneke

 
At 2:41 PM, Anonymous Anoniem schreef...

Hoi Iris en JP,

hier hebben we inderdaad een verregende en wisselvallige augustusmaand gehad, op 72 uur zomer na, 2 weekenden terug.
nog 1 week augustus te gaan.
Vandaag is het wel lekker zonnig met 21 graden in midde nederland.
Plaats je ook weer nwe foto's?
Groetjes, Anita

 

Een reactie plaatsen