Bed and Breakfast in Le Marche (Marken, naast Toscane en Umbrie) Italie

donderdag, mei 03, 2007

Het groene goud

Dat het al lange tijd erg droog is, merken we hier in ItaliŽ niet eens zo zeer door een sproeiverbod, maar meer door de schaarste van de populaire wilde asperges. In het voorjaar duiken vooral de oude vrouwtjes en de chefkoks, maar eigenlijk alle Italianen die van lekker eten houden, ís ochtends vroeg de berm in op zoek naar heerlijk lentegroen: gratis! Naast allerlei soorten wilde sla, wilde spinazie, eetbare bloemen en heerlijk geurende kruiden, zijn de wilde asperges het echte groene goud waar iedereen zo vroeg zijn bed voor uitkomt.


Als je pech hebt, vang je om 7 uur ís ochtends al bot en kom je alleen een spoor van afgeknapte asperges tegen. Dan zit er niets anders op dan steeds dieper het prikkelbos in te gaan, zo ver dat niemand je voor durfde te gaan. En daar staan ze dan. Fier overeind, soms wel een meter hoog, frisgroen blinkend in een klein straaltje zonlicht. Smekend om een hoofdrol in de lekkerste pastasaus of omelet.

Verslavend is het, dat zoeken naar de gratis cadeautjes van moeder natuur. Wilde munt en andere kruiden voor in de frittata (dikke omelet), cichorei als contorno (bijgerecht), wilde venkel als smaakmaker voor geroosterd vlees en bloemen van de acacia en vlierbloesem om te frituren als feestelijke antipasto. Om maar niet te spreken van de koningin onder de bermgroenten. Met de wilde asperge maak je de lekkerste frittata, risotto of pasta. Een waar feestmaal!

Een feestmaal is natuurlijk niet helemaal compleet zonder een glaasje wijn. Een goede wijn vinden, is in ItaliŽ gelukkig geen enkel probleem. Wij zijn zelfs zo onder de indruk van de fantastische wijnen die we hier tijdens onze omzwervingen proeven, dat we sinds kort ook van deze hobby ons werk hebben gemaakt. Wij importeren vanaf nu Italiaanse topwijnen naar Nederland. Telkens 1 wisselende topwijn, gegarandeerd voor de laagste prijs. Kijk voor meer informatie op onze website www.ilvino.nl. Salute!

2 Reacties:

At 12:21 AM, Anonymous Anoniem schreef...

mmmm dat smaakte zeg! Gelukkig zitten er nog vijf in de doos. Dank voor de prompte service. Rudolf

 
At 1:36 PM, Anonymous Anoniem schreef...

ziet er leuk uit mooi wel te verstaan

 

Een reactie plaatsen