Bed and Breakfast in Le Marche (Marken, naast Toscane en Umbrie) Italie

maandag, maart 05, 2007

Van een heerlijke herfst naar een vroege lente

Al een paar weken vragen we ons af of de Ďfreddoí, de kou zich nog zal laten zien deze winter. Het lijkt namelijk al lange tijd stiekem lente. De echte winter heeft zich dit jaar niet laten zien in ons stukje Italiaans paradijs. We worden al weer dagen achtereen gewekt met een zonnetje en het gekwetter van vele vogeltjes. Onze zondagochtendwandeling bracht ons deze week in een vallei vol lammetjes. De vaas op tafel is alweer gevuld met narcissen uit eigen tuin en de bloesem van de perzik en de peer geeft de tuin weer wat kleur. De 20 graden hebben we al een paar keer mogen voelenÖ

Natuurlijk hebben ook de Italianen gemengde gevoelens over deze winter. Is het eenmalig of is het een slecht voorteken van een klimaatsverandering? Maar dat lijken toch vooral sensatie artikelen in de kranten. De meeste mensen op het platteland zijn dit weer best gewend. Onze oude buurvrouw heeft er zelfs een duidelijke verklaring voor: ďCandelora, dall'inverno siamo fuori, ma se piove o tira vento, 40 giorni siamo dentroĒ. Dit oude gezegde voorspelt dat de winter over is zodra het op 2 februari mooi weer is. Is het op 2 februari daarentegen slecht weer, dan zitten we nog zeker 40 dagen vast aan echt winterweer. Gelukkig was het 2 februari inderdaad schitterend weer. Wij maken ons voorlopig dus maar geen zorgen en genieten er vol van. Als de nachtvorst nu maar echt wegblijft, anders kunnen we dit jaar het fruit uit eigen tuin wel vergeten!

Wil je ook genieten van het voorjaar in Italie? Vanaf 4 april is Casa Fontana weer open! April is een perfecte maand voor een iets actievere vakantie: lekker wandelen zonder het te warm te krijgen en rustig genieten van alle mooie plaatsjes zonder te veel andere toeristen tegen te komen. Ook de Marchegiaanse keuken is heerlijk divers in april: veel verse lentegroenten, maar toch ook nog de stevige kost die je in de zomer niet meer op de kaart zult vinden. Een heerlijke maand dus om het pure Italie te ontdekken. We kunnen niet wachten tot het huis weer bruist van de activiteit en gezelligheid en tot we jullie allemaal weer kunnen verwelkomen. A presto!

2 Reacties:

At 8:19 PM, Anonymous Anoniem schreef...

Dank voor de nieuwsbrief! Ik vind jullie site zeer origineel, zeker met het filmpje erop, zie je op een B&B site toch zelden en weer inspiratie voor ons B&B to be...(in Zeist, NL, waar het nu regent...).
groeten, Robert Dessing

 
At 7:48 PM, Anonymous Anoniem schreef...

wij gaan in mei veertien dagen naar Casa Fontana, heerlijk! verheugen ons er op, dank zij de fantastische site,

Groetjes,

Emma en Ton

 

Een reactie plaatsen