Bed and Breakfast in Le Marche (Marken, naast Toscane en Umbrie) Italie

maandag, december 11, 2006

Heerlijke herfst

Wat een heerlijke herfst dit jaar! Misschien lijkt het alleen maar beter, omdat we dit jaar niet midden in een verbouwing zitten en van eventueel slecht weer dus minder last hebben. In de laatste dagen begint eindelijk het besef van de winter te komen. De dagen zijn weer erg kort en de lucht wordt telkens frisser. De eerste sneeuw is in Noord Italie al gevallen en het Italiaanse kerstbrood Panetone staat overal hoog opgestapeld.

Al komen de meeste mensen het liefst van de Italiaanse zomer genieten, de koude maanden zijn in Italie ook geen straf. Het ruikt buiten overal heerlijk naar houtvuur en bij de mensen binnen naar rijke winterkost. In de koude maanden eten we weer geheel anders dan in de zomer. Dat eten volgens de seizoenen bevalt ons heel goed. Nu is het eindelijk weer tijd voor favorieten als pompoenen, paddestoelen, wild en gevogelte. Ook kunnen we weer eens naar een van de mooie theaters in de buurt, waar vooral de Italiaanse operaís favoriet zijn. Overdag nodigt de frisse lucht uit tot lange wandelingen. Gisteren betrapten we op ťťn van deze wandelingen iemand op zijn zoektocht naar truffels. Na een gezellig praatje en het bewonderen van zijn enorme vangst kregen we zomaar een truffel! Een echte, verse, hele truffel voor ons tweeŽn! Dat wordt vanavond dus weer experimenteren in de keuken. Gelukkig hebben we ook nog een bijzondere wijn staan. Die kregen we laatst op een van onze ontdekkingstochten in de regio zomaar cadeau van de graaf die ons persoonlijk over zijn wijngoed een rondleiding gaf. Wat kan je je hier toch makkelijk rijk voelen!

Alvast hele fijne feestdagen gewenst en tot volgend jaar!
Groeten,
Iris & HP

3 Reacties:

At 7:15 PM, Anonymous Anoniem schreef...

Dag Iris en HP,

2006 zit er bijna op, en ook wij hebben een heerlijk jaar gehad in Italie.....En hopen met Kerst ook op mooi weer al zal het niet die 30 graden zijn van afgelopen september. Wij wensen jullie ook een hele fijne kerst en een gelukkig 2007!

Groetjes Sonja en Bart

 
At 10:27 PM, Anonymous Henk en Heleen schreef...

Wij krijgen na het bekijken van jullie site heel veel zin om dit jaar naar Italie op vakantie te gaan

 
At 2:11 PM, Anonymous Anoniem schreef...

Beste Iris en HP,

Wat ziet jullie site er toch prachtig uit en wat is het leuk om steeds weer iets over ItaliŽ te lezen!! Complimenten. We hopen nog steeds een keertje bij jullie langs te komen. Heel veel succes in 2007 met jullie B & B!

Groetjes,

Gea & co.

 

Een reactie plaatsen